2012. július 28., szombat

Zöldséges- húsos lasagne



 Hozzávalók:
Tésztához:
·         50 dkg liszt (nálam ch csökkentett)
·         2 tojás
·         annyi víz, amennyit felvesz

Raguhoz:
·         2 nagy hagyma
·         6 gerezd fokhagyma
·         pirospaprika
·         1 kg darált hús (én csirkéből csináltam)
·         só, bors, őrölt kömény, majoránna, őrölt babérlevél
·         1 kis fej káposzta fele
·         1 répa
·         25 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 cipóra osztjuk, majd pihentetjük. 
A hagymát felkockázzuk, pici olajon megpirítjuk, megy rá a pirospaprika, majd a darált hús. 
Megpirítjuk a husit, rádobjuk a feldarabolt fokhagymát, majd a fűszereket. Összepirítjuk az egészet, majd kis vízzel felöntjük. Hagyjuk főni. 
Közben összedaraboljuk a káposztát, a répát kis csíkokra vágjuk. Kis olajon, sóval és borssal megpároljuk kb. 10 perc alatt. 
Elkezdjük a tepsibe rétegezni. A tepsi aljára rakunk egy kis szaftot, arra megy az egyik vékonyra kinyújtott tészta. Erre jön a ragu, majd jön a második tészta. Megint a ragu, majd a harmadik tészta. Erre jöhet az utolsó adag ragu, majd a reszelt sajt. 
Mehet be a sütőbe kb. 45 percre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése