2012. július 27., péntek

Mézes- krémes



 Hozzávalók:
·         50 dkg (nálam ch csökkentett)
·         7 dkg zsír
·         10 dkg folyékony vagy por édesítő
·         4 ek. olvasztott méz
·         2 tojás
·         1 kávéskanál szódabikarbóna
·         lekvár majd az összeállításnál
Krém:
·         20 dkg folyékony vagy por édesítő
·         20 dkg vaj vagy margarin
·         2 tojás sárgája
·         4 dl tej
·         keményítő vagy 3 ek. liszt a sűrítéshez
Tetejére:
·         3 ek. kakaópor
·         3 ek. édesítő
·         3 dkg vaj vagy margarin
·         2-3 ek. forró víz

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból meggyúrjuk a tésztát, majd 4 cipóra osztjuk. 
Kinyújtjuk őket egyenként egy közepes tepsi méretére, és a tepsi hátán kb 10-15 perc alatt megsütjük a 4 lapot egyenként. 
Ha nehéz picit nyújtani a tésztát, az a méz miatt van, de pár másodpercre beteszed mikróba és már lehet is vele dolgozni. 
A krém hozzávalóiból sűrű krémet főzünk. Felturbózhatod pici rummal vagy aromával, reszelt narancshéjjal is. 
Ha ez is kihűlt, elkezdjük rétegezni egy nagyobb tálcán. 
Legalulra megy egy lap, erre megy a krémünk fele. Erre jön a második lap, ezt megkenjük lekvárral, majd erre a harmadik lap. A harmadik lapra mehet a krém másik fele, majd az utolsó lap. 
A tetejére már csak a máz jön, amit rácsorgatunk a tetejére és eloszlatjuk. 
Ne ijedj meg, hogy nagyon kemények a lapok, majd megpuhulnak. 
Legalább egy éjszakát állni kell hagyni hűvös helyen, de az sem baj, ha egy teljes napot áll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése