2012. július 27., péntek

Gyümölcsös túrókocka



 Hozzávalók:
·         egy 5 tojásból készített piskóta
·         lekvár (megkenni majd vele a piskótát)
·         0.5 kg túró
·         10 dkg folyékony vagy por édesítő
·         1 citrom reszelt héja+ pici leve
·         pici vanília aroma vagy vanília rúd kikapart belseje
·         5 dl habtejszín (cukormentes)
·         50-60 dkg bármilyen gyümölcs
·         2 csomag zselatin (cukormentes)
·         cukormentes szörp (ebből annyi, amennyi folyadékot ír a zselatin)

Elkészítés:
A kész, már kihűlt piskótát visszafektetjük abba a tepsibe, amiben sült, de előtte kibéleljük a tepsit sütőpapírral. 
Ez azért kell, mert könnyű így kiemelni belőle a már kész sütit. 
A piskótát megkenjük lekvárral. 
A túrót áttörjük, majd mehet bele az édesítő, a vanília belseje vagy az aroma, a reszelt citromhéj és pici lé. 
A tejszínt kemény habbá verjük, és belekeverjük a túrós krémbe, majd teszünk bele a gyümölcsből, amit a tetejére szeretnénk rakni. Összenyomkodunk párat, így a krém is finomabb lesz. A többi a tetejére megy. 
Ez a krém megy a lekvárral megkent piskótára. 
Jöhet a krém tetejére a maradék gyümölcs. 
Elkészítjük a zselatint a tetejére a szörppel, és még langyosan rácsorgatjuk a sütink tetejére. 
Mehet a hűtőbe pár órára. 
Ebből a receptből tortát is tudunk csinálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése