Hozzávalók:
-
1 kg sertés hús
(comb, lapocka)
-
3 nagy fej
vöröshagyma
-
5 gerezd
fokhagyma
-
1 paprika
-
1 paradicsom
-
40-50 dkg gomba
-
1 kis pohár
tejföl
-
pirospaprika
-
só
-
fekete bors
-
őrölt kömény
-
őrölt babérlevél
Elkészítés:
A hagymákat felkockázzuk, majd kis zsiradékon
elkezdjük pirítani.
A tűzről lehúzva szórunk rá pirospaprikát, majd a
felkockázott husit, és a tűzre visszatéve elkezdjük pirítani a húst.
Amikor
kérget kapott, mehet rá az összeaprított fokhagyma és a fűszerek, majd a só.
Hagyjuk pár percig rotyogni, amíg a sótól a hús kiengedi a vizet magából, majd
ha szükséges, öntsünk rá még pici vizet.
Hagyjuk addig főni, amíg a hús majdnem
puha és a szaftja is sűrű lesz.
Ilyenkor mehet bele a
felszeletelt gomba is. Ahogy a gomba is megpuhult, csomómentesre kikeverjük a
tejfölt, majd a forró szaftból merünk rá, hogy kiegyenlítsük a hőt, jól
összekeverjük, majd így mehet hozzá a gombás húshoz.
Pár pillanatig hagyjuk
rotyogni, és már el is készült.
Finom!
VálaszTörlésNagyon :)
VálaszTörlés