2012. október 9., kedd

Lencseleves gazdagon

Az egyik kedvenc levesem, imádom :) Szoktam sima disznóhússal és füstölt csülökkel is készíteni, mikor melyikhez van kedvem. Mindegyik verziót nagyon szeretem. Érdemes kipróbálni, főleg most, hogy már egyre hűvösebb van. Nincs jobb ilyenkor egy jó tányér forró levesnél :)


 

Hozzávalók:
-          0.5 kg sertés hús
-          25 dkg lencse
-          3 fej vöröshagyma
-          3 gerezd fokhagyma
-          2-2 db répa és zöldség
-          pár karika füstölt kolbász
-         
-          fekete bors
-          őrölt kömény
-          őrölt babérlevél
-          pirospaprika

Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágjuk, olajon vagy kókuszzsíron elkezdjük pirítani. 
Ahogy megpirult, mehet rá pár karika füstölt kolbász, pár percig azzal is pirítjuk. 
Lehúzzuk a tűzről, szórunk rá pirospaprikát, átforgatjuk, majd mehet rá a felkockázott hús.
Visszahúzzuk a tűzre, lepirítjuk a húst, fűszerezzük, mehet rá az apróra felkockázott fokhagyma is. 
Ha ez is megvan, mehet rá a lencse és a felkarikázott zöldségek is. 
Átforgatjuk az egészet, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk. 
Innentől kezdve már semmi dolgunk nincs, hagyjuk főni, de azért néha kevergessük át. 
1.5 óra kell neki kb, míg elkészül.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése