A Blogról

Ez a blog azért jött létre, hogy megmutassam, az egészséges életmódba is beleférnek a megszokott finomságaink, mindez csak megfelelő alapanyag kérdése :)

Én kimondottan olyan alapanyagokból sütök- főzök, amik szénhidrát csökkentettek és cukormentesek, tehát a liszt vagy ch- csökkentett; vagy a sima búza- vagy teljes kiőrlésű liszt ch- csökkentő lisztkeverékkel van keverve. Cukor helyett xilitet (nyírfacukrot), kókuszcukrot, por vagy folyékony édesítőt használok.

2011 szeptemberében döntöttem úgy, hogy változtatok az eddigi étkezési szokásaimon. Szerencsére rátaláltam egy csoportra a facebook-on, ahol rengeteg segítséget kaptam. 2 hónapig csak információt gyűjtöttem, mit és hogyan kell majd csinálnom, mit mire cseréljek le. 
Nekik köszönhetem ezt a blogot is, mert ha Ők nincsenek és nem biztatnak, bátorítanak, akkor nekem eszembe sem jutott volna blogba gyűjteni a receptjeimet, hiszen nem vagyok sem szakács, sem cukrász, ez nekem "csak" egy hobbi, amit nagyon nagyon szeretek. :)

Szép lassan lecseréltem itthon mindent, amiben cukrot láttam. Meglepődnél, hogy mi mindenben van az összetevők között cukor... Bele sem gondolunk ebbe általában, amikor vásárolunk...  Én sem néztem soha! A vegetában, különböző fűszerkeverékekben, pudingporokban, joghurtokban... Nem is sorolom tovább, mert soha nem érnék a végére. De mindenre van alternatíva, szerencsére :) 

Ezzel a bloggal is ez a célom, megmutatni, hogy így is lehet egészségesen élni és élvezni az ételek nyújtotta örömöket anélkül, hogy háromszor meggondolnánk, hogy együnk-e pl. egy sütiből, vagy sem. 
Persze a mértékletesség így is fontos, na és persze a rendszeres mozgás is, ha valaki fogyni is szeretne. Ezek nélkül nem működik!

Remélem, a blogommal sok olyan ember segítségére lehetek (cukorbetegeknek, fogyni vágyóknak egyaránt), akik szeretnének tenni az egészségükért és az alakjukért is anélkül, hogy koplalniuk kellene :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése