2015. március 20., péntek

Piskótatekercs


Egy nagy nagy kedvenc következik, a testvérem például annyira szereti, hogy születésnapjára nem tortát, hanem ilyen baracklekváros piskótatekercset kért, ami a képeken is szerepel :)
Kerülhet bele lekvár, különböző krémek, pl gesztenyekrém, de csináltam már túrós- mascarponés- gyümölcsös krémmel is, mindegyikkel nagy sikere lesz.



Hozzávalók:
 
  • 6 db tojás
  • 12 dkg cukor (nálam most xilit)
  • 12 dkg liszt (ch csökk.)
  • 1 citrom reszelt héja
  • bármilyen lekvár vagy krém 
  • porcukor (nálam xilit) a szóráshoz



Elkészítés:
A tojások fehérjét felverjük a xilittel nem túl kemény habbá, majd hozzákeverjük óvatosan a tojások sárgáját. Mehet bele a reszelt citromhéj is. 
Hozzákeverjük óvatosan a lisztet, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe egyenletesen elkenjük a masszát. 
Hamar megsül, kb 10-12 perc kell neki. 
Kivesszük a sütőből, pár percet pihentetjük és egy vizes konyharuhára fordítjuk a piskótalapot, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a konyharuha segítségével feltekerjük és így hagyjuk kihűlni. 
Amikor kihűlt, kitekerjük, megkenjük (a felső részre ne sokat kenjünk, ha lekvárral csináljuk, mert kifolyik, de azért a krémmel is óvatosan bánjunk) és feltekerjük. 
Megszórjuk por xilittel, vagy megkenhetjük bármilyen krémmel, majd felszeleteljük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése