2012. október 13., szombat

Tejfölös- gombás sertésragu



 Hozzávalók:

-          1 kg sertés hús (comb, lapocka)
-          3 nagy fej vöröshagyma
-          5 gerezd fokhagyma
-          1 paprika
-          1 paradicsom
-          40-50 dkg gomba
-          1 kis pohár tejföl
-          pirospaprika
-         
-          fekete bors
-          őrölt kömény
-          őrölt babérlevél

Elkészítés:
A hagymákat felkockázzuk, majd kis zsiradékon elkezdjük pirítani. 
A tűzről lehúzva szórunk rá pirospaprikát, majd a felkockázott husit, és a tűzre visszatéve elkezdjük pirítani a húst. 
Amikor kérget kapott, mehet rá az összeaprított fokhagyma és a fűszerek, majd a só.
Hagyjuk pár percig rotyogni, amíg a sótól a hús kiengedi a vizet magából, majd ha szükséges, öntsünk rá még pici vizet. 
Hagyjuk addig főni, amíg a hús majdnem puha és a szaftja is sűrű lesz. 
Ilyenkor mehet bele a felszeletelt gomba is. Ahogy a gomba is megpuhult, csomómentesre kikeverjük a tejfölt, majd a forró szaftból merünk rá, hogy kiegyenlítsük a hőt, jól összekeverjük, majd így mehet hozzá a gombás húshoz. 
Pár pillanatig hagyjuk rotyogni, és már el is készült.



2 megjegyzés: