2012. július 28., szombat

Babos pörkölt


 Hozzávalók:
·         1 kg sertés comb
·         3 hagyma
·         5-6 gerezd fokhagyma
·         45 dkg fagyasztott fejtett bab
·         pirospaprika, só, bors, őrölt kömény, őrölt babérlevél
·         olaj vagy kókuszzsír

Elkészítés:
A babot beáztatjuk. 
A hagymát felkockázzuk és kis zsiradékon elkezdjük pirítani. 
Ha megpirult, lehúzzuk a tűzről és szórunk rá pirospaprikát és mehet rá a felkockázott husi is, majd visszatesszük a tűzre. 
Addig pirítjuk, míg a husi kérget kap, majd mehet bele a fokhagyma, amit apró kockákra vágtunk és a többi fűszer. 
Ha kell, pici vizet teszünk hozzá és hagyjuk főni. 
A babot akkor tesszük bele, amikor a hús már félig puha és addig főzzük, amíg a bab megpuhul és jó sűrű szaftja lesz.
Kenyérrel tálaljuk, mert úgy az igazi. Természetesen ch- csökkentett kenyérrel:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése