2012. július 28., szombat

Rizses hús



 Hozzávalók:
-          1 kg sertéscomb
-          3 nagy fej hagyma
-          5 gerezd fokhagyma
-          pirospaprika, só, bors, őrölt kömény, őrölt babérlevél, pici curry
-          0.5 kg barna rizs
-          olaj vagy kókuszzsír
-          45 dkg zöldborsó

Elkészítés:
A hagymákat apróra vágjuk, majd elkezdjük pirítani olajon vagy kókuszzsíron. 
Mikor megpirult, félrehúzzuk, rászórjuk a pirospaprikát, majd a húst is hozzákeverjük és visszatesszük a tűzre. 
Amikor megpirult a hús, mehet rá az apróra felkockázott vagy zúzott fokhagyma és a többi fűszer, a só utoljára. 
Jól átforgatjuk, és ha szükséges, pici vízzel felöntjük és hagyjuk főni. 
Közben nekiállunk a barna rizsnek. 
Pici zsiradékon megpirítjuk a rizst, majd felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje, sózzuk, majd lefedve hagyjuk főni, de azért többször nézzünk rá. Legalább 30 perc kell neki, míg megpuhul. 
Amikor a hús már puha, hozzáöntjük a zöldborsót, és hagyjuk addig főni, amíg meg nem puhul. 
Amikor a rizs és a pöri is kész van, összeforgatjuk és már tálalhatunk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése