2012. július 27., péntek

Citromtorta



 
Hozzávalók:
Piskóta:
  • 6 tojás
  • 6 ek. xilit vagy por édesítő
  • 6 ek. liszt (nálam ch csökkentett)
  • pici tej
  • 1 megmosott citrom reszelt héja és leve
Krém:
  • 0.5 kg tejföl
  • édesítő ízlés szerint
  • 1 ek. étkezési zselatin
  • 0.5 l cukormentes habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 2 megmosott citrom reszelt héja és leve
Díszítés:
  • 2.5 dl cukormentes habtejszín
  • citromkarikák

Elkészítés:
A 6 tojásból a szokásos módon piskótát sütünk, 2 lapot. 
Amíg a lapok hűlnek, megcsináljuk a krémet. 
A tejfölt kikeverjük az édesítővel és a citrom héjával + levével. 
1 ek. étkezési zselatint kikeverek csomómentesre fél dl langyos vízzel és lassú tűzön, állandó kevergetés mellett felforralom. Leveszem a tűzről, és kevergetem, míg kicsit hűl, majd keverek hozzá 3 kanállal a tejfölös krémből, majd ha az megvan, mehet bele a többi tejfölhöz, jól elkeverjük. 
A habtejszínt habfixálóval felverjük, majd hozzákeverjük a tejfölös keverékhez. 
Amint kihűltek a tortalapok, össze is állíthatjuk a tortát. 
A torta tál aljára letesszük az egyik piskótát, majd ráhelyezzük a tortaformánk karimáját. 
Erre mehet a töltelékből annyi, hogy a tetejére is maradjon egy kicsi. 
Erre jöhet a második piskóta és a maradék krém a tetejére. 
Reggelig, vagy pár óráig hagyjuk így állni a hűtőben, és csak utána szedjük le a karimát a tortánkról, különben nem lesz ideje megdermedni a krémnek. 
Pár óra hűtés után óvatosan levesszük róla a karimát és díszíthetjük is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése