2012. július 28., szombat

Kovászos uborka



 
Hozzávalók:
-          5 literes üveg
-          uborka (amennyi belefér)
-          2-3 szár friss kapor
-          3 gerezd fokhagyma egészben
-          3 ek. só
-          2 szelet kenyér vagy 3 fél zsemle
-          1 ek. ecet
-          víz

Elkészítés:
Az uborkákat jó alaposan megmossuk, majd hosszában bevagdossuk, de nem teljesen, a másik oldaláról pedig ugyanígy, csak ellentétesen, így egyben maradnak az uborkák. 
Az üveget is jól kimossuk, majd az aljára tesszük a kaprokat és a 3 gerezd fokhagymát. 
Elkezdjük belerakosgatni az ubikat jó szorosan. 
A tetején hagyjunk egy kis helyet a 2 szelet kenyérnek. 
Amint kész vagyunk a belepakolással, egy tálba öntsünk langyos vizet, az ecetet, szórjuk bele a sót, keverjük el jó alaposan, hogy a só feloldódjon, majd öntsük rá az ubikra, hogy épp ellepje őket. Tegyük rá a kenyér szeleteket is.
Az üveg tetejére tegyünk egy kis tányért, és rakjuk jó napos, meleg helyre. 2-3 nap alatt kész van, attól függ, milyen idő van.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése