2012. július 27., péntek

Töltött gomba



 Hozzávalók:
·         0.5 kg darált hús
·         2 fej hagyma
·         3 gerezd fokhagyma
·         6 gomba
·         tejföl
·         sajt
·         fűszerek: pirospaprika, só, bors, kömény, őrölt babérlevél, szárított zöldségkeverék, vagy cukormentes vegeta

Elkészítés:
A hagymát kicsi olajon megpirítjuk, majd pirospaprikával megszórjuk. 
Mehet rá a darált hús, amit lepirítunk. 
Jöhet rá a fokhagyma reszelve vagy darabolva (ki hogy szereti), és a fűszerek. 
Összepirítjuk, majd öntünk rá egy kevés vizet. 
Készre főzzük úgy, hogy ne maradjon alatta szaft. 
A gombákat megtisztítjuk, majd beletöltjük a ragut, kenünk a tetejükre tejfölt, majd reszelt sajtot szórunk rá, és mehet a sütőbe kb. 30 percre. 
Én sült zellert csináltam hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése