2012. július 28., szombat

Székelykáposzta


Hozzávalók:
·         3 nagy fej vöröshagyma
·         olaj vagy kókuszzsír
·         5-6 gerezd fokhagyma
·         1 kg disznóhús
·         1-1.5 kg savanyú káposzta
·         só, bors, őrölt kömény, őrölt babérlevél, pirospaprika

Elkészítés:
A felkockázott hagymát olajon lepirítjuk, majd a tűzről lehúzva pirospaprikát szórunk rá. 
Mehet bele a felkockázott husi, visszatesszük a tűzre. Pirítsuk, míg kérget nem kap. 
Mehetnek rá a fűszerek és a felkockázott fokhagyma. 
Picit pirítjuk így, és ha a sótól nem lett elég leve, felöntjük egy kis vízzel. Hagyjuk így főni kb. 20 percet. 
Ezután tegyük bele a savanyú káposztát, jól keverjük el, majd öntsük még fel vízzel, hogy épp ellepje. 
Hagyjuk fedő alatt tovább főni, míg a hús és a káposzta teljesen puha nem lesz. 
Tejföllel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése