2012. július 27., péntek

Sajtos csiga

Ez az egyik kedvencem! :) Az egyik ismerősömtől tanultam a receptet még pár évvel ezelőtt, azóta is rendszeresen készítem :) Érdemes kipróbálni! Egy jó gulyás- vagy lencseleves mellé...vagy csak úgy magában...iszonyat finom :)

  
Hozzávalók:
·         1 kg liszt (nálam ch csökkentett)
·         6 dl tej
·         2 tojás sárgája
·         1 cs. élesztő
·         1 dl olaj
·         1 ek. só
·         élesztő felfuttatásához fruktóz vagy cukor

Krém:
·         25 dkg vaj vagy margarin
·         1 kk. só
·         1 tojás
·         60-70 dkg sajt

Elkészítés:
A hozzávalókból lágy tésztát gyúrunk. 
Duplájára kelesztjük, majd kétfelé osztjuk. 
Egyenként vékonyra nyújtjuk, majd a krémet összekeverjük, ezzel kenjük meg. A sajtból hagyjunk a tetejükre is.
Feltekerjük, mint a bejglit és felvágjuk ujjnyi vastag darabokra.



A tetejüket lekenjük tojással és szórunk rá sajtot. 


Újrakelesztjük kb. 30 percig, majd sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük, míg szép aranybarnák nem lesznek.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése