2012. július 27., péntek

Gyümölcsleves


 Hozzávalók:

  • 2 nagy alma
  • 50 dkg magozott meggy (levével együtt)
  • 2 kemény körte
  • 2-3 marék málna
  • 3 citrom karika + citromlé
  • folyékony édesítő (nálam folyékony Süssina)
  • őrölt fahéj és szegfűszeg
  • pár levél citromfű
  • 2 csomag cukormentes pudingpor
  • víz

Elkészítés:
Az almákat és a körtéket meghámozzuk, elfelezzük, kivesszük a magházakat és felkockázzuk. 
A citromkarikákat és az összes gyümölcsöt, a málna kivételével, beletesszük az edénybe, amiben csináljuk a levest. 
Szórunk rá fahéjat és szegfűszeget, öntünk bele folyékony édesítőt, majd mehet rá egy kis citromlé ízlés szerint és pár levél citromfű is.
Alaposan összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk, majd feltesszük főni. 
Kóstolgatjuk közben, és ha szükséges, teszünk bele még édesítőt. 
Ahogy megpuhult az alma és a körte, a pudingporokat kikeverjük kicsi vízzel vagy tejjel, majd beleöntjük a levesbe, amitől szépen besűrűsödik. 
Hagyjuk még kicsit forrni, majd levesszük a tűzről. 
A málna szemeket a kicsit már hűlt levesbe szoktam csak beletenni, hogy ne főjenek szét. 
Télen jó melegen, nyáron pedig hidegen is fogyaszthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése