2012. július 27., péntek

Zöldborsós resztelt máj



 Hozzávalók:
  • 1 kg csirke máj
  • 4 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 kis zacsi (450 g) zöldborsó
  • pirospaprika, feketebors, majoránna, őrölt kömény
  • só (a legvégén)

Elkészítés:
A hagymákat karikákra vagy fél karikákra feldaraboljuk, majd kis olajon megdinszteljük. 
Félrehúzzuk a tűzről és szórunk rá pirospaprikát, majd mehet bele a feldarabolt máj. 
Addig kevergetjük, míg a máj meg nem pirul. 
Mehet bele a felkarikázott paprika és paradicsom, a két fokhagyma reszelve és a fűszerek, a só kivételével. 
Hagyjuk így kb 10-15 percet rotyogni, majd beletesszük a zöldborsót is. 
Amikor a borsó már puha, lehúzzuk a tűzről és ízlés szerint sózzuk, majd tálalhatunk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése