2012. július 28., szombat

Brassói aprópecsenye burgonyával vagy zellerrel

Kedvenc ételeim egyike! Egyszerűen imádom! :) Szoktam készíteni a szokásos módon, sült krumplival, de készült már sült zellerrel is, utóbbi az egészségesebb változat. Mindkettőt nagyon szeretem! Érdemes kipróbálni zellerből is.


Hozzávalók:
·         1 kg sertés hús (én lapockából csináltam)
·         3 hagyma
·         7-8 nagyobb gerezd fokhagyma
·         só, bors, őrölt kömény, pirospaprika, pici curry
·         1 kg zeller vagy burgonya
·         olaj vagy kókuszzsír

Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, olajon megpirítjuk pár gerezd apróra felkockázott fokhagymával. 
Ha megpirult, lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, majd visszatesszük a tűzre, mehet rá a felkockázott husi. 
Addig pirítjuk így, míg a hús kérget nem kap. 
Fűszerezzük borssal, köménnyel, pici curryvel, reszelünk bele fokhagymát, majd sózzuk. 
Ha kell, öntünk hozzá pici vizet és hagyjuk a húst puhulni. 
Amikor a hús már puha és elfőtte a szaft nagy részét, reszelünk bele még fokhagymát és pár percig átforgatjuk. 
A zellert vagy a burgonyát felkockázzuk akkorákra, mint a husit és olajban kisütjük. 
Leitatjuk róla az olajat és hozzákeverjük a husihoz.

Zelleres változata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése