2012. július 27., péntek

Kókuszkocka



 Hozzávalók:
Piskótához:
·         6 tojás
·         6 ek. liszt (nálam ch csökkentett)
·         4 ek. xilit vagy por édesítő
·         pici vanília rúd belseje vagy aroma

Krémhez:
·         15 dkg cukor (nálam ez xilit vagy kókuszcukor)
·         3 ek. kakaópor
·         10 dkg margarin
·         2 dl tej
·         2 kk. liszt (nálam ch csökkentett)
·         kókuszreszelék

Elkészítés:
A szokott módon piskótát sütünk. Én Farkas Vilmos piskóta receptje alapján készítem mindig egy 30x20 cm-es tepsiben. A videórecept itt található.
Ha kihűlt a piskóta, feldaraboljuk. 
Elkészítjük a krémet:
Egy edénybe beleöntjük a száraz hozzávalókat, majd a tejet. Összekeverjük, és meggyújtjuk alatta a t
űzhelyet. 
Amikor már melegszik, mehet bele a vaj. Egy nem túl sűrű krémet kell kapnunk. 
Ebbe a krémbe belemártogatjuk egyenként a piskóta kockákat, majd a kókuszba forgatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése