2012. július 28., szombat

Eperdzsem



 Hozzávalók: ( 2 kis üveghez)
·         0.5 kg eper
·         fél zacskó dr. Oetker 3:1 dzsemfix
·         folyékony Süssina

 Elkészítés:
Fél kiló epret alaposan megmostam, kicsumáztam, majd feldaraboltam. 
Beletettem egy edénybe, löttyintettem rá folyékony Süssinát és a fél zacsi dr. Oetker 3:1 dzsemfixet, alágyújtottam és kevergettem nagy lángon addig, amíg szét nem nyomkodtam jól az epreket. 
Forró vízzel alaposan átmosott kis üvegekbe töltöttem peremig a forró epret, lezártam, majd fejre fordítottam 10 percre. 
Aztán száraz dunsztba tettem. 
A zacskón azt írja, hogy dunszt nélkül is jó, de én biztos, ami biztos alapon inkább dunsztba tettem. 
Mindennel együtt 20-25 perc volt megcsinálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése