2012. július 27., péntek

Töltött cukkini



Hozzávalók:
  • 1 nagy cukkini
  • 60 dkg darált sertéshús
  • 2 fej hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • pirospaprika, só, bors, őrölt kömény, majoránna, őrölt babérlevél
  • kb. 15 dkg reszelt trappista (fele lehet füstölt is)
  • 1 kis doboz tejföl


Elkészítés:
A hagymát felaprítjuk, majd kicsi olajon vagy kókuszzsíron megpirítjuk, erre mehet a pirospaprika, majd a darált hús. 
Összeforgatjuk, majd lepirítjuk. 
Amikor a hús megpirult, mehet rá a reszelt vagy apróra vágott fokhagyma, a bors, az őrölt kömény, pici majoránna és pici őrölt babérlevél. 
Jól összeforgatjuk, majd mehet bele a sűrített paradicsom és a só is. 
Pici vízzel felöntjük és hagyjuk főni. 
El kell főzni az összes folyadékot alóla, legyen jó sűrű.
Amíg fő a ragu, addig jó alaposan megmossuk a cukkinit, majd hosszában félbe vágjuk és kikanalazzuk a közepét. 

Félretesszük a cukkiniket egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre vagy tepsibe.
Amint kész a ragu, belekanalazzuk az üregekbe, megkenjük tejföllel, majd sajttal megszórjuk. 

Mehet is a sütőbe, míg meg nem pirul a sajt a tetején.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése