2012. július 26., csütörtök

Almás pite

Bátran mondhatom, hogy aki ezt a pitét kipróbálja, nem fog benne csalódni! A nagymamámtól tanultam ezt a receptet és nagy nagy kedvenc a családban, nagyon gyakran készül nálunk. Egyszerűen elronthatatlan és iszonyatosan finom! :)

 
Hozzávalók:
·         50 dkg liszt (nálam ch csökkentett)
·         2 tojás sárgája
·         1 csomag sütőpor
·         25 dkg vaj vagy margarin
·         1 kis doboz tejföl
·         5 dkg xilit vagy folyékony édesítő
·         1 citrom reszelt héja
Töltelék:
·         2 kg alma
·         ízlés szerint édesítő
·         fahéj

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd kettéosztjuk. 
Kinyújtjuk őket tepsi méretűre, majd a tepsit kivajazzuk, morzsázzuk. 
A töltelékhez lereszeljük az almákat, ízesítjük ízlés szerint édesítővel és fahéjjal. 
Az egyik tésztát beletesszük a tepsinkbe, mehet rá az alaposan kinyomkodott töltelék, majd arra a másik kinyújtott tészta. 
A maradék tojásfehérjével lekenjük a tetejét, villával megszurkáljuk és mehet a sütőbe kb. 30 percre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése