2012. július 28., szombat

Vadas

Gyerekkorom óta ez az egyik kedvenc ételem...Bármikor meg tudnám enni, annyira szeretem :) Szoktam készíteni "hamis" vadast is, ami annyiban tér el ettől a recepttől, hogy sertéshúsból készül. Nekem mindegy, miből van, csak vadas legyen...:)

 Hozzávalók:
·         1 kg marha vagy vadhús
·         3 nagy fej hagyma
·         5 gerezd fokhagyma
·         2- 2 nagy répa és zöldség
·         1 kis pohár tejföl
·         2 kk. mustár
·         só, bors, őrölt kömény, őrölt babérlevél

Elkészítés:
Felkockázzuk a hagymát és kis kókuszzsíron vagy olajon megpirítjuk. 
Mehet rá a felkockázott husi és megpirítjuk. 
Amikor színt kapott a husi, hozzáadjuk a felkockázott fokhagymát és a fűszereket. 
Pici vízzel felöntjük, lefedjük és hagyjuk főni. 
Addig megpucoljuk a zöldségeket és eldaraboljuk csíkokra, de ne vékonyra. Ha végeztünk, hozzádobjuk a husikhoz és hagyjuk őket együtt főni. 
Amikor megfőttek a zöldségek, kiszedegetjük a lábosból és összenyomkodjuk villával. 
Amikor a husi is puha, hozzáadjuk az összenyomott zöldséget, ráöntjük a pohár tejfölt és mehet bele a mustár. 
Ha túl sűrű, öntsük még fel pici vízzel. Rottyan egyet és kész is!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése