2012. december 31., hétfő

Sajtos- szezámos rúd


Hoztam egy nagyon egyszerű sörkorcsolyát :) Kiváló szilveszterre, vagy bármilyen olyan alkalomra, amikor összeül egy jó kis társaság, és elkél valami ropogtatni való. Pogácsát is lehet belőle készíteni, de ez így gyorsabb, nem olyan időigényes.


Hozzávalók:
-       50 dkg liszt (nálam ch csökk.)
-       20 dkg margarin
-       1 tojás
-       2.5 dkg élesztő
-       pici langyos tej
-       pici cukor az élesztő felfuttatásához
-       1 kis pohár tejföl
-       2 kk. só
-       1 tojás a kenéshez
-       15 dkg sajt a tetejére
-       szezámmag


Elkészítés:
Az élesztőt elmorzsoljuk kb. 1.5-2 dl langyos tejben egy kis cukorral. 
A lisztet egy tálba öntjük, elkeverjük benne a sót, és csinálunk egy kis lyukat a közepébe, beleütjük a tojást, majd a felfutott élesztőt. 
A felkockázott, kicsit felolvasztott margarint is hozzátesszük, majd mehet bele a tejföl fele is.
Elkezdjük összegyúrni, és az állagától függően adagoljuk hozzá a maradék tejfölt is. 
Alaposan kidolgozzuk, majd lisztezett gyúródeszkán letakarva hagyjuk pihenni kb 1 órát. 
Kinyújtjuk, lehetőség szerint négyzet alakúra, lekenjük a tetejét tojással, szórunk rá szezámmagot, majd a sajtot, és vékony vagy vastagabb (ki, hogy szereti) rudakra felvágjuk. 
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és mehetnek a sütőbe, míg megpirul a sajt a tetejükön.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése