2012. december 24., hétfő

Citromkrémes keksz




Hozzávalók:
-       30 dkg liszt (nálam ch csökk.)
-       20 dkg vaj vagy margarin
-       10-15 dkg porcukor (nálam kókuszcukor)
-       csipet só
-       1 nagy citrom reszelt héja

Krém:
-       15 dkg krémsajt
-       kb. 10 dkg porcukor (ízlés szerint)
-       1 citrom reszelt héja

Elkészítés:
A lisztet kimérjük, a porcukrot és a csipet sót is hozzákeverjük, majd mehet bele a reszelt citromhéj és a felkockázott szobahőmérsékletű vaj. 
Géppel összekeverjük (de lehet kézzel is), majd amikor már morzsás, a kezünkkel összegyúrjuk (de ne sokáig, a lényeg, hogy összeálljon), és betesszük a hűtőbe legalább 1 órára pihenni. 
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Gyorsan kell dolgoznunk, mert ha felmelegedik a vaj, nem fogjuk tudni kiszaggatni, mert meglágyul a tészta és odaragad a deszkához. 
Csinálhatjuk úgy is, hogy elfelezzük a tésztát, és amíg az egyik felét nyújtjuk, majd szaggatjuk, addig a másikat visszatesszük a hűtőbe. 
Sütőpapírral leterített sütőlemezen sütjük a kekszeket kb. 10-12 percig világos színűre. Tehetjük szorosan egymás mellé őket, mert nem fognak nőni. 
Amíg hűlnek a kekszek, robotgéppel összekeverjük a tölteléket. 
Már csak annyi dolgunk van, hogy két kekszet összeragasszunk egy kávéskanál töltelékkel. 
Fogyasztás előtt pár órát hagyjuk állni a kekszeket. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése