Hozzávalók:
-
30 dkg liszt (nálam ch csökk.)
-
1 egész tojás
-
1 nagy csipet só
-
2 dl tej
-
szóda vagy ásványvíz
-
0.5 dl olaj
-
ízlés szerint kevés folyékony édesítő
Elkészítés:
A lisztet
kimérjük egy tálba, hozáadjuk a sót is.
Egy mélyedést csinálunk a közepébe, oda
beleütjük a tojást.
A tejet hozzáöntve elkezdjük lassan összekeverni egy kézi habverővel.
Mindig annyi szódát öntsünk hozzá, amennyivel ki tudjuk keverni a tésztát
csomómentesre. A liszt minőségétől is függ, mennyi folyadékot vesz fel, így
azért nem írtam mértékegységet hozzá.
Amikor megkaptuk a palacsinta tészta
sűrűséget, öntsük hozzá az olajat is, és azzal is keverjük el.
Jól
átforrósított teflon serpenyőben süssük ki a palacsintákat.
Így, hogy a tésztába
tettünk olajat, a serpenyőt nem kell külön kiolajozni, nem fog beleragadni.
Ha
kisültek a palacsintáink, már csak meg kell töltenünk őket, és fogyaszthatjuk
is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése