Hozzávalók:
-
1.5 kg csirkecomb
-
3-4 nagy fej hagyma
-
6 gerezd fokhagyma
-
pirospaprika
-
só
-
fekete bors
-
őrölt kömény
-
őrölt babérlevél
-
50 dkg gomba (nálam most csiperke)
-
1 kis doboz tejföl
Elkészítés:
A hagymát
felaprítjuk, majd kis kókuszzsíron vagy olívaolajon megpirítjuk. A tűzről
lehúzva szórunk rá pirospaprikát, majd a combokat, és a tűzre visszahúzva
lepirítjuk a húst.
Rászórjuk a felaprított fokhagymát, majd borsozzuk, szórunk
rá őrölt köményt és őrölt babérlevelet, majd sózzuk.
Amikor lepirultak a combok,
felöntjük vízzel, majd fedő alatt hagyjuk puhulni.
Közben előkészítjük a
gombákat, majd felszeleteljük.
Amikor a hús már puha és a szaft is kezd
sűrűsödni alatta, rádobjuk a gomba szeleteket, és hagyjuk azokat is megpuhulni.
Mikor a gomba is puha, én úgy szoktam behabarni tejföllel, hogy kiszedem a combokat
egy nagy tányérra, a tejfölt elkeverem, és merek rá a forró szaftból, hogy
kiegyenlítsem a hőt, majd így belekeverem a szaftba. Lisztet nem szoktam tenni
a tejföl mellé, mert így is elég sűrű szokott nekem lenni.
A combokat
visszateszem a tejfölös szaftba, és hagyom rottyanni egyet, majd készen is van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése