Ez nem az a hagyományos lencsefőzelék, ami rántással készül. Most egy egészségesebb verziót mutatok. Ha jól emlékszem, még a TV Paprikán láttam ezt a fajta elkészítését ennek a főzeléknek, azóta így csinálom, és szerintem sokkal finomabb is. Érdemes kipróbálni! :)
Hozzávalók:
-
25-30 dkg lencse
-
1-1 kis répa és zöldség fele
-
1 fej vöröshagyma
-
pirospaprika
-
só fekete bors
-
őrölt babérlevél
Elkészítés:
A hagymát
felaprítjuk, majd kis kókuszzsíron vagy olajon elkezdjük pirítani.
Amíg a hagyma pirul, apró
kockákat vágunk a répából és a zöldségből. Nem kell beletenni egy egészet
mindegyikből, mert az sok lenne.
Ha megpirult a hagyma, félrehúzzuk a tűzről,
szórunk rá pirospaprikát, majd mehetnek rá a kockára vágott zöldségek, majd a
lencse is.
Jól összeforgatjuk, fűszerezzük, majd vízzel felöntjük és hagyjuk
őket puhulni.
Amikor már minden puha, veszünk elő egy merőkanalat, és 1-1.5
merőkanál lencsét pépesre botmixerezünk.
Ha ez megvan, visszaöntjük a lábosba,
ettől a főzelékünk be is sűrűsödik. Jól összekeverjük, és már tálalhatunk is.
Feltétnek
adhatunk hozzá pörköltet, fasírtot, tükörtojást, ki mivel szereti.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése