Ez a desszert nagyon egyszerű és iszonyat finom :) Csak győzzük kivárni, amíg kihűl :)
Hozzávalók:
-
8 db savanykás alma
-
1 citrom reszelt héja és leve
-
egész fahéj (nekem most csak őrölt
volt)
-
kb. 8 db szegfűszeg
-
fél vaníliarúd
-
ízlés szerint édesítő
Elkészítés:
Az almákat
meghámozzuk, kiszedjük a magházukat, majd felcikkezzük és mehet az edénybe.
Rádobálunk
pár egész fahéjat és a szegfűszegeket, valamint a fél vaníliarudat, majd felöntjük
annyi vízzel, amennyi épp ellepi, és feltesszük főni.
Nekem most pont nem volt
itthon egész fahéjam, ezért őröltet tettem bele. Az is jó, csak így nem lesz
szép tiszta színe a kompót levének, mint most nekem sem az.
Ízlés szerint édesítjük,
majd bele reszeljük a megmosott citrom héját, majd belenyomjuk a levét is.
Nem
kell sokáig főzni, elég, ha az almák félig puhák, mert amíg hűl, addig tovább
puhulnak úgy is.
Amint lekapcsoltuk, vigyük hűvös helyre, majd amikor kihűlt, tehetjük
is a hűtőbe egy jól záródó műanyag tálba, és csak előkapjuk, ha szükségünk van
rá :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése