Egy nagy kedvenc következik, a pizza :) Ki nem szereti?? Kaptam egy tippet az egyik kedves ismerősömtől, hogy hogyan lehet könnyen formázható tésztát kapni, így kipróbáltam, be is vált :)
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt (nálam ch csökk.)
- kb. 2 dl víz
- 2.5 dkg élesztő
- pici fruktóz vagy cukor az élesztő
felfuttatásához
- 4 cl olaj
- 1.5 tk. só
Elkészítés:
Az élesztőt
pici langyos vízben felfuttatjuk.
A liszthez hozzákeverjük a sót, a felfutott
élesztőt, 2 cl olajat és annyi vizet, amennyit felvesz, nálam ez kb. 2 dl volt.
Alaposan megdagasztjuk a tésztát, majd 30 percet hagyjuk letakarva pihenni.
Pihentetés után ismét megdagasztjuk úgy, hogy a maradék 2 cl olaj felét elkenjük
a gyúródeszkán, és a dagasztás során ezt jól beledolgozzuk a tésztánkba. Megint
jön 30 perc pihenés.
Majd harmadszor is megdagasztjuk a maradék olajjal, és ismét
hagyjuk 30 percet pihenni a tésztánkat.
Erre azért van szükség, mert minél
többet pihen a tésztánk, annál könnyebb lesz majd dolgozni vele.
Ezután már
eloszthatjuk őket tetszés szerint, ki, mekkora pizzákat akar. Én most csak 2
felé osztottam. Kinyújtottam kör alakúra, áttettem egy lapos sütőpapírral leterített sütőlemezre, majd mehet rá a tetszés szerinti
feltét.
Nálam most a maradék (most gomba nélkül készült) bolognai ragu került rá pár szelet paradicsom és
reszelt sajt társaságában, a másikra pedig ezeken kívül pár szelet csípős
paprikás szalámi.
Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése