2012. szeptember 12., szerda

Fasírtgolyók



 Hozzávalók:

-          fél kg darált sertés vagy csirkehús
-          4-5 gerezd fokhagyma
-          kis csokor petrezselyem fele felaprítva
-          1 tojás
-          pirospaprika
-         
-          fekete bors
-          őrölt kömény
-          kb. 3 kis szelet ch csökkentett kenyér vagy zabkorpa
-          a forgatáshoz ch csökkentett zsemlemorzsa
-          olaj a sütéshez



Elkészítés:
A darált húst beletesszük egy tálba, ráreszeljük a fokhagymákat, hozzáadjuk a tojást és a felaprított petrezselymet, majd ízlés szerint fűszerezzük pirospaprikával, fekete borssal, sóval, őrölt köménnyel. 
Kézzel jó alaposan összekeverjük az egészet. 
Állagától függően, teszünk hozzá vízbe áztatott kenyérszeleteket, amiket alaposan kinyomkodunk, mielőtt beletennénk, vagy kenyér helyett zabkorpát keverünk hozzá, és ezzel is jól összekeverjük. 
Formázható masszát kell, hogy kapjunk. 
Megkóstoljuk, és ha szükséges, akkor még fűszerezzük. 
Golyókat formázunk belőle, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és már süthetjük is ki olajban. 


2 megjegyzés: