2012. szeptember 15., szombat

Mákos guba almával és vaníliás öntettel



 Hozzávalók:

-          8 kifli
-          20 dkg darált mák
-          por édesítő
-          1 citrom reszelt héja
-          vaj
-          tej
-          2 alma

Elkészítés:
A kifliket felkarikázzuk, beletesszük egy nagy tálba. 
Langyosítunk tejet, majd leöntjük vele a kifliket. Jó tocsogós legyen, de azért ne annyira, hogy felismerhetetlenek legyenek a kifli karikák. 
A darált mákhoz ízlés szerint keverünk por édesítőt, majd rászórjuk a tejes kiflikarikákra a reszelt citromhéjjal együtt. Jól összekeverjük. 
Egy tálat alaposan kivajazunk, és belepakoljuk a mákos kiflik egyik felét. 
Erre jöhet egy megpucolt és apró kockákra vágott alma, és aki szeretné, szórhat még rá mákot. 


Jön a mákos kiflik másik fele, majd arra a másik felkockázott alma. 


Én ilyenkor még egy kis tejjel meglocsolom a tetejét és vajat is kanalazok egy- két helyre. 
Kb. 30 perc kell neki a sütőben. 
Vanília öntettel tálaljuk. Isteni finom!!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése