2012. szeptember 16., vasárnap

Mustáros- fokhagymás sült oldalas



 Hozzávalók:

-          1.5 kg sertés oldalas
-          5 gerezd fokhagyma
-          szeletenként 1 kk. csípős mustár (cukormentes)
-         
-          fekete bors
-          zsír (aki szeretne oldalas zsírt enni)

Elkészítés:
Előző este az oldalast felszeleteljük, majd egyenként sózzuk, borsozzuk őket. Mindegyikre teszünk mustárt és azt is jól beledörzsöljük. 
Beletesszük egy jól záródó műanyag tálba, majd rászeleteljük a fokhagymát és összeforgatjuk. 
Rátesszük a tetőt és egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy jól bepácolódjon a hús.


Másnap beletesszük a húsokat a fokhagymával együtt egy tepsibe, aki szereti az oldalas zsírt, az tehet rá zsírt is. 
Víz nem kell alá, bőven elég lesz az, amit a hús kienged magából. 
Egy alufóliával letakarva betesszük a sütőbe és legalább 1 órát fólia alatt sütjük. 
Ha letelt az 1 óra, leszedjük a fóliát, megböködjük a húst, és ha puha, akkor már fólia nélkül süssük tovább barnára mindkét oldalát.


Legalább 2 óra kell, míg kész lesz, de nagyon megéri, mert isteni finom!




1 megjegyzés: