2012. szeptember 14., péntek

Tejfölös gombapaprikás



 Hozzávalók:

-          1 kg gomba
-          3 nagy fej hagyma
-          5-6 gerezd fokhagyma
-          pirospaprika
-         
-          fekete bors
-          őrölt kömény
-          őrölt babérlevél
-          1 kis doboz tejföl


Elkészítés:
A gombákat alaposan megtisztítjuk, majd felszeleteljük. 
A hagymát apróra kockázzuk, majd kis olajon vagy kókuszzsíron megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, szórunk rá pirospaprikát, majd a tűzre visszahúzva mehet bele a felszeletelt gomba. 
Átforgatjuk, beletesszük az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, teszünk rá őrölt köményt és babérlevelet. Jól átkeverjük, majd sózzuk. 
Nem kell alá víz, mert a sótól kiereszti a gomba a levét. Lefedjük és hagyjuk főni. 
Ha nincs elég leve, pici vízzel pótolhatjuk. 
Ahogy megpuhult a gomba, egy tálkába beleöntjük a tejfölt, elkeverjük egy habverővel, hogy sima legyen, majd a gomba levéből merünk rá hő kiegyenlítés miatt. Lisztet nem szoktam bele tenni, szerintem szükségtelen.
Összekeverjük, így már önthetjük a gombához. 
Hagyjuk rottyanni egyet és már tálalhatjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése