2014. március 6., csütörtök

Sült sertésszelet kapros- tejszínes mártással

Egy gyors és egyszerű sertéshúsból készült ételt hoztam ma. Természetesen készíthetjük csirkemellből is, a végeredmény úgy is tökéletes lesz. Köretként én dinsztelt káposztát ettem hozzá, de rizzsel is ehetjük, ki mivel szeretné.



Hozzávalók:
 
-       45 dkg sertéscomb szeletelve
-       2 dl főzőtejszín
-       1-1 kisebb fej lila- és vöröshagyma
-       3 gerezd fokhagyma
-       pici mustár (el is hagyható)
-       1-2 ek. tejföl
-       pici kapor
-      
-       fekete bors


Elkészítés:
A szeletelt sertéshúsokat kiklopfoljuk, majd elfelezzük. 
Sózzuk, borsozzuk, majd kis olajon hirtelen megsütjük mindkét oldalukat. 
Amíg a húsok sülnek, a hagymákat félbevágjuk és vékonyan elszeleteljük. 

Amikor az összes húst kisütöttük, ugyanabba a serpenyőbe beletesszük a hagymákat, sózzuk, borsozzuk és megfonnyasztjuk. 
Reszelünk rá 2 gerezd fokhagymát, majd ráöntjük a tejszínt, alaposan összekeverjük és visszapakoljuk a húsokat a mártásba.

Fedő alatt hagyjuk puhulni a húsokat. 
Mikor puhák, szórunk rá ízlés szerint kaprot és belereszeljük a maradék 1 gerezd fokhagymát. 
Jól átforgatjuk és tálalhatunk is. 



2 megjegyzés:

  1. Nagyon fincsi lehet, csudajó kombináció! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) Iszonyat hamar elfogyott, tényleg nagyon finom volt :)

      Törlés