2013. augusztus 10., szombat

Málnahab

Kiváló felhasználási módja a megmaradt tojásfehérjének, ha van egy kis gyümölcsünk otthon. Gyerekkoromban a nagymamám rengetegszer csinált nekünk málnahabot, imádtuk. Ezer éve nem ettem és mivel maradt pár tojásfehérjém tegnapról és a fagyasztóban van a nagymamámék kertjéből való málna, ennél egyszerűbb desszertet nem tudok is elképzelni mára. Tehetünk bele tejszínhabot is, attól még krémesebb lesz az egész.




Hozzávalók: (kb 8-9 adaghoz)


-          6 tojásfehérje
-          5-6 nagy marék málna
-          1 citrom reszelt héja
-          6 ek. xilit
-          ízlés szerint lehet tejszínhabbal dúsítani

Elkészítés:
Ha fagyasztott málnából készül, olvasszuk ki. A tojásfehérjét felverjük 3 ek. xilittel. Amikor már kemény a hab, mehet bele a málna és a citrom reszelt héja, valamint a másik 3 kanál xilit is. Alaposan keverjük el, majd keverhetünk még hozzá felvert tejszínhabot is. Fogyasztás előtt tegyük a hűtőbe pár órára.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése