2013. február 17., vasárnap

Diós-szilvás kocka

Ez az a süti, ami frissen szedett és fagyasztott szilvával is tökéletes. Nálam ez most fagyasztottból készült, ugyanis anyukám mélyhűtőjében volt egy nagyobb zacsival, így elhoztam és megcsináltam :) Nagyon nagyon finom, úgyhogy vigyázat, ha sokan jönnek vendégségbe, inkább dupla adagot készítsünk belőle!! :)



Hozzávalók:
-       20 dkg liszt (nálam ch csökk.)
-       2 ek. darált dió
-       kb. 2.5-3 dl tej
-       5 dkg vaj
-       5 tojás sárgája
-       5 ek. cukor (nálam kókuszcukor)
-       1 citrom reszelt héja
-       1 cs. sütőpor
-       1 ek. vanília eszencia
-       kb 30 szem szilva
-       őrölt fahéj

Tetejére:
-       5 tojás fehérje
-       1-2 ek. porcukor (nálam kókuszcukorból)
-       ízlés szerint kókuszreszelék vagy mandulaforgács (esetleg mindkettő)
-       2 ek. darált dió


Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. Először a fehérjét verjük fel a porcukorral, és amikor már kemény a hab, átkeverjük még gyorsan a dióval és a kókusszal, aztán félretesszük. 
A szilvákat elfelezzük, édesítjük és megszórjuk őrölt fahéjjal. Ha sok leve lenne, keverhetünk hozzá 1 ek. lisztet is. Ezt is félretesszük. 
A vajat a cukorral elkezdjük keverni, majd mehet bele a tojások sárgája is és a citrom reszelt héja. 
A sütőporral elkevert lisztet evőkanalanként keverjük bele a masszába a tejjel váltogatva. 
a vanília eszenciát és a 2 ek. darált diót is. Jól elkeverjük, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát. 
Rápakoljuk a massza tetejére a fél szilvákat, majd a felvert diós- kókuszos tojásfehérjét elsimítjuk a szilvák tetején. 
Én szórtam a tetejére még mandulát. 
Kb 30-35 perc alatt megsül.



6 megjegyzés:

  1. Biztos finom! Mi is szeretjük az ilyen stiket, mirelit szilvával télen is süthető.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aaaaz, nagyon fincsi :)Nagyon szeretjük! Most én is fagyasztottból csináltam, azzal is ugyan olyan jó :)

      Törlés
  2. Nagyon guszta, biztos nagyom finom volt :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm :) Igen, nagyon :)

    VálaszTörlés