2013. február 10., vasárnap

Ati sali


Ebből a salátából mindent szeretek, a feta sajtot kivéve... Azt valahogy nem bírom megenni... Nekem túlságosan sós, így én az enyémre nem is tettem belőle :) A párom készítette amúgy, és amikor megkérdeztem, mi legyen a neve, rögtön rávágta kicsit sem nagyképűen, hogy Ati sali :) Így ezért az elnevezés is :)

 

Hozzávalók:
-       jégsaláta
-       fejes káposzta
-       lilahagyma
-       paradicsom
-       uborka
-       pritamin paprika
-       pirított kenyérkockák (nálam ch csökk.)
-       feta sajt
-       sült csirkehús


Öntet:
-       1 kis pohár tejföl
-       1 kis pohár kefir
-       ízlés szerint édesítő
-       kapor
-       metélőhagyma
-       1 gerezd fokhagyma
-      
-       bors
-       1 db kovászos uborka 


Elkészítés:
A salátához mindent felaprítunk, majd egy tálban összekeverjük és félre tesszük. 
A kenyérszeleteket kis kockákra vágjuk, rátesszük őket egy sütőlemezre, majd alacsony hőfokokra állítva a sütőt megsütjük. Nézzünk rá párszor és rázogassuk meg, hogy mindenhol piruljon.  
A csirkehúst megsütjük egy kis sóval, borssal, fokhagymával, majd mikor megsült, leszedegetjük a húst a csontról. Teljesen jó ez a sali a maradék sült hús felhasználására, bár nálunk nem nagyon fordul elő...:)
Az öntethez keverjük össze a kefirt a tejföllel, reszeljük bele a fokhagymát és a kovászos uborkát, sózzuk, borsozzuk, tegyünk bele ízlés szerint kaprot és metélőhagymát, majd édesítsük ízlés szerint. 
Ha valaki hígabban szereti, tejjel vagy vízzel hígítsa fel egy kicsit.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése