2013. január 6., vasárnap

Fokhagymás- tejszínes garnéla házi tagliatellével


Ééééés, itt a 100. bejegyzés!!! :) Tudom, nem egy nagy szám, de ahhoz képest, hogy kb. fél éves a blogom, nekem igenis az! :)
Egy egyszerű, könnyen elkészíthető, gyors tésztás ételt hoztam. Jelen esetben a gyors nem éppen igaz, mert én házi tésztát gyártottam hozzá, de ha valaki boltiból csinálja, tényleg pikk- pakk készen van :)


Hozzávalók: (2 személyre)
-       25 dkg garnélarák
-       1.5 dl főzőtejszín
-       4 gerezd fokhagyma
-       1 dl fehérbor
-      
-       bors
-       pici pirospaprika
-       vágott petrezselyem
-       vaj
-       olívaolaj
-       20 dkg tészta (nálam ez most házi gyártmány volt)


Elkészítés:
A fagyasztott garnélarákokat vízbe áztatjuk, hogy felolvadjanak. 
Egy serpenyőben fele- fele arányban vajat és olívaolajat hevítünk, majd erre mehet a vékony szeletekre darabolt fokhagyma. 
Ahogy kezdenek pirulni a fokhagymák, tehetjük rá a lecsöpögtetett garnélákat, majd így is pirítjuk kicsit. 
Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a fehérborral és hagyjuk pár percet párolódni az egészet. 
Megkóstoljuk, majd ha szükséges, fűszerezzük még. 
Mehet bele a tejszín és a felaprított petrezselyem is. 
Hagyjuk egy kicsit, hogy összerottyanjon, és már tehetjük is bele a kifőtt tésztát. Jól átforgatjuk ezzel is, és már tálalhatunk is.

Házi tésztám



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése