2012. augusztus 6., hétfő

Lilahagymás lángos


Ha már itt a nyár és a strand szezon, akkor itt a lángos ideje!! Mivel minden blogger egy ideje lángos- lázban él, és Dizájnmenza is meghirdette a játékát, én sem maradhattam ki a sorból, ezért elkészítettem a saját variációmat. A tésztája könnyű, az íze pedig ezzel a pirított lilahagymával eszméletlen lett :)

 Hozzávalók:
-          0.5 kg liszt (nálam ch csökkentett)
-          2.5 dkg élesztő
-          2 fej lilahagyma
-          langyos víz, amennyit felvesz
-          kb. 2-3 kk. só (én nem tettem bele, mert sós ch csökkentett lisztkeveréket használtam)
-          pici cukor vagy fruktóz az élesztő felfuttatásához


Elkészítés:
Az élesztőt kis langyos vízben kicsi cukorral vagy fruktózzal felfuttatjuk. 
Közben a hagymát apróra felkockázzuk, majd kicsi olajon megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni, míg az élesztő felfut. 
Összegyúrjuk a tésztát annyi langyos vízzel, hogy lágy tésztát kapjunk. 
Én ebben a melegben fél órát kelesztettem letakarva. 
8 darabra vágtam, azokat kis gömbökre formáztam és így is kelesztettem még 15 percet letakarva. 
Olajos kézzel húzogattam ki a gömböcöket, majd bő, forró olajban sütöttem kb. 2 percet mindkét oldalát. 
Fokhagymás tejföllel és sajttal tálaltam, de bolognai mártással is isteni finom!


2 megjegyzés:

  1. Annyira köszönöm a játékot! Tök jó ötlet beletenni a hagymát a lángosba! :)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy tetszik az ötlet :)

    VálaszTörlés