2012. augusztus 1., szerda

Cukkini lepény



 Hozzávalók:
-          2 kicsi cukkini
-          1 kis pohár tejföl
-          só, bors
-          kevés friss aprított petrezselyem
-          2 gerezd fokhagyma
-          2 tojás
-          liszt, amennyit felvesz (nálam ch csökkentett)
-          olaj vagy kókuszzsír

Nyersen
Elkészítés:
Mindkét cukkinit meghámozzuk, kikanalazzuk a magos belsejét. Ha még fiatal a cukkini, akkor nem is szükséges, főleg, ha csak apró magok vannak benne. 
Nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzátörjük a két tojást, a ráöntjük a tejfölt, a zúzott fokhagymákat, a petrezselymet, borsozzuk, majd annyi lisztet teszünk hozzá, hogy olyan sűrű legyen, mint a tócsni vagy berét (ki, hogy ismeri). 
Közvetlenül sütés előtt szoktam csak sózni.
Kanállal adagoljuk a forró olajba vagy kókuszzsírba a masszát, megvárjuk, míg szép aranybarnára sül, majd leitatjuk róla a felesleges olajat. 
Állagra hasonló, mint a tócsni, kicsit puhább, mint a krumplis változata. 
Akár köretként, vagy fokhagymás tejföllel magában is fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése