2012. augusztus 11., szombat

Currys- lecsós csirkemáj



 Hozzávalók:
-          0.5 kg csirkemáj
-          3 paprika
-          3 paradicsom
-          3-4 gerezd fokhagyma
-          3 fej hagyma
-          pirospaprika, curry, fekete bors, őrölt kömény, só

Elkészítés:
A májat feldaraboljuk. 
A hagymát fél karikákra vágjuk és pici olajon vagy kókuszzsíron megdinszteljük. 
Lehúzzuk a tűzről, szórunk rá pirospaprikát, majd mehet rá a máj, és visszatesszük a tűzre. Megpirítjuk a májat, rányomjuk vagy reszeljük a fokhagymákat, fűszerezzük be, de sót ne tegyünk rá, csak a végén, mert megkeményedik a máj. 
A paprikákat és a paradicsomokat felkarikázzuk, majd a májhoz adjuk, és fedő alatt várjuk, míg megfő. 
Víz nem kell alá, mert a paprika és a paradicsom elég levet enged. 
Amikor már puha a máj és a paprikák, paradicsomok is összeestek, félrehúzzuk és megsózzuk, majd tálalhatunk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése