2012. augusztus 26., vasárnap

Fordított diós almatorta

Ez egy igazi őszi süti, imádom :) Melegen, hidegen egyaránt finom, csak ajánlani tudom, érdemes kipróbálni! Ezzel a sütivel beneveztem egy játékra Marcsi Boszorkány Konyhája blogn, az őszi sütik kategóriában.


 Hozzávalók:
-          3-4 alma
-          ízlés szerint fahéj
-          fél citrom reszelt héja
-          2 dl főzőtejszín
-          5 dkg darált dió
-          15 dkg ch csökkentett liszt
-          ízlés szerint por vagy folyékony édesítő, esetleg xilit (nálam folyékony Süssina, kb. 15 dkg- nak megfelelő mennyiség)
-          1 cs. sütőpor
-          3 tojás
-          15 dkg vaj vagy margarin
-          pár szem dió a díszítéshez

Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, kivágjuk a magházukat, majd felcikkezzük. Egy edényben megpároljuk az almákat egy kis folyékony édesítővel vagy xilittel, fahéjjal, a fél citrom reszelt héjával és egy pici tejszínnel. Átforgatjuk, majd várunk kicsit, míg hűl. 
Addig elkészítjük a tésztát. 
A darált diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük. 
3 tojást felverünk édesítővel, a vajat vagy margarint egy picit mikróban megolvasztva hozzáadjuk. 
A diós- sütőporos lisztet kis adagokban váltogatva a tejszínnel, hozzákeverjük a masszánkhoz. 
A tortaformánkat kivajazzuk, majd az aljára diót, az oldalára pedig zsemlemorzsát szórunk. Az alma szeletek szép sorban mehetnek az aljára. 


Erre egyenletesen rásimítjuk a tésztánkat és tehetjük is be az előmelegített sütőbe. 


Kb. 30 perc alatt megsül, de mindenképp ellenőrizzük tűpróbával. 
Csak pár percet hagytam hűlni, miután kivettem a sütőből, majd rátettem egy tálat és megfordítottam.
Melegen és hidegen is iszonyat finom!






2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép! Biztos nagyon finom is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) Igen, az volt :) Láttam, hogy a 6. Blogkóstoló játékban, az én blogomat sorsolta neked ki Barbi :) Remélem, tudsz majd azért tőlem válogatni :)

      Törlés