2013. szeptember 27., péntek

Tejfölös karalábéleves galuskával



Az egyik kedvenc zöldségem a karalábé. Imádom nyersen, levesben, mindenhogy! :) Ez a leves is nagy kedvenc, a szintén karalábé imádók is egyet fognak velem érteni, ha elkészítik! :)





Hozzávalók:

-       1 vöröshagyma
-       1-1 répa és zöldség
-       2 karalábé
-       1 kis doboz tejföl fele
-       1 gerezd fokhagyma
-       pirospaprika
-      
-       fekete bors
-       őrölt kömény
-       1 tojás
-       liszt (nálam ch csökk)
-       pici víz

Elkészítés:
A hagymát felaprítjuk, kis olajon megpirítjuk. A zöldségeket megpucoljuk, majd felszeleteljük. Miután a hagyma üvegesre párolódott, szórunk rá pirospaprikát és beletesszük a zöldségeket. Fűszerezzük, jól átkeverjük és felöntjük vízzel. Hagyjuk a zöldségeket puhulni, közben elkészítjük a galuskát. 1 tojást elkeverünk, teszünk bele egy csipet sót, adunk hozzá lisztet, majd egy pici vizet. Kemény nokedli tésztát kell kapnunk. Amikor a zöldségek megpuhultak, a galuskákat egy kiskanállal beleszaggatjuk a levesbe. A tejfölt csomómentesre keverjük, majd a leves levéből merünk hozzá a hőkiegyenlítés miatt, és mehet is bele a levesbe. Pár percig forraljuk, és már tálalhatunk is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése