2013. szeptember 1., vasárnap

Majonézes- hagymás burgonyasaláta főtt tojással



Az egyik kedvenc majonézes salátánk a kukoricasaláta mellett. Nem spóroltam ki a hagymát belőle, ezúttal 3 féle is került bele, valamint tettem bele még pluszban főtt tojást is. Sült, rántott vagy grillezett húsok nagyszerű kísérője lehet! Próbáljátok ki! :)


Hozzávalók:

-       6-7 db közepes burgonya
-       2 kis fej lilahagyma
-       3 szál újhagyma
-       ízlés szerint metélőhagyma
-       5 db főtt tojás
-       1 nagy pohár tejföl
-       ízlés szerint majonéz (nálam cukormentes)
-       mustár (cukormentes)
-       pici ecet
-       édesítő
-       pici só
-       fekete bors

Elkészítés:
A burgonyákat meghámozzuk, alaposan megmossuk, majd felkockázzuk és feltesszük sós vízben főni. Ha megfőtt, félretesszük kihűlni. 
A tojásokat szintén keményre főzzük, megpucoljuk, majd kihűtjük. 
A lilahagymákat félbe vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük, az újhagymát felkarikázzuk és a metélőhagymát felaprítjuk. 
Amikor a burgonya és a tojás kihűlt, a tojást felszeleteljük és összeállítjuk az egész salátát, majd betesszük a hűtőbe pár órára hogy összeérjenek az ízek. 
Mennyiségeket nem írok a majonézből, a mustárból és az ecetből, hiszen ez mindenkinek a saját ízlése. Mindenesetre az ecettel óvatosan, mert nagyon elronthatjuk, ha túl sokat teszünk belőle! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése