2013. március 10., vasárnap

Epres- mandulás piskótatorta


Véégre itt az eper szezon!! :) Ez a kedvenc gyümölcsöm, így most egy piskótatortát dobtam össze belőle egy kis mandulával. Isteni finom, hamar összedobható, érdemes kipróbálni! :)


Hozzávalók:

-       25 dkg liszt (nálam ch csökk.)
-       3 tojás
-       15 dkg por xilit
-       5 dkg vaj vagy margarin
-       fél csomag sütőpor
-       1 kk. szódabikarbóna
-       ízlés szerint őrölt gyömbér
-       ízlés szerint őrölt fahéj
-       1 csipet só
-       kb. 3 dl tej
-       35 dkg eper
-       szeletelt mandula
-       pici színtelen mandula aroma



Elkészítés:
A száraz anyagokat összekeverjük. 
A tojásokat kettéválasztjuk, először felverjük a fehérjét a csipet sóval, félre rakjuk, majd a sárgáját is habosra keverjük a xilittel. 
Mehet bele a vaj, majd kis adagokban váltogatva a tej és a liszt is. 
A legvégén tegyünk hozzá ízlés szerint mandula aromát. 
Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük a masszát, majd a tetejére mehetnek az alaposan megmosott, darabolt eprek és a szeletelt mandula. 
Kb 40 perc alatt megsül, de tűpróbával ellenőrizzük, és ha a teteje már megpirult, de a közepe még nyers lenne, akkor takarjuk le alufóliával és úgy tegyük még vissza.



1 megjegyzés:

  1. jól néz ki.
    látogass el hozzám, kövess :D

    http://recept-tura.blogspot.hu/

    VálaszTörlés