Hozzávalók:
- kb. 1 kg- os
füstölt sertéscsülök
- 2-2 répa és
zöldség
- 1 kis zeller
- 45 dkg
fejtett bab
- fekete bors
- pirospaprika
- pici őrölt
babérlevél
- 3
vöröshagyma
- 3 gerezd
fokhagyma
Elkészítés:
A füstölt csülköt megfőzzük. Amikor megpuhult,
leszedjük a húst a csontról, és felszeleteljük.
A főzőlevét ne öntsük ki, még
szükség lesz rá.
A vöröshagymát felaprítjuk, majd kis olajon megpirítjuk.
Félrehúzzuk a tűzről, majd szórunk rá pirospaprikát, és mehetnek rá a
felszeletelt zöldségek és a bab.
Jól átkeverjük, majd mehet rá a husi is. Beletehetjük
a csontot is a levesbe.
Fűszerezzük, majd jól átkeverjük, és a csülök főzőlevével
felöntjük.
Nekem sót nem is kellett egyáltalán beletennem, mert a csülök
főzővize elég sós volt.
Már csak meg kell várni, míg minden zöldség megpuhul és
már el is készültünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése