2013. december 24., kedd

Zserbógolyó



Ezt az egyszerű de nagyszerű receptet Szofikánál láttam először, így el is készítettem karácsonyra a hagyományos zserbó mellé. 
Tényleg nagyon egyszerű, hamar készen van, egyedül a csokizás időigényes, de az sem olyan vészes. :)
 

Hozzávalók:

-       15 dkg darált háztartási keksz (nálam a cukormentes verziója)
-       10 dkg darált dió
-       sárgabarack lekvár
-       pici rum vagy aroma (nem kötelező)
-       bevonáshoz: 15-20 dkg csokoládé és darált dió

Elkészítés:
A darált kekszet és a diót összekeverjük, majd adunk hozzá annyi sárgabaracklekvárt, hogy jól formázható masszát kapjunk. 
Én tettem bele még pluszban pici rumot is. 
Addig, amíg a csokit felolvasztjuk gőz felett, betesszük a masszát a hűtőbe, aztán belemártogatjuk villa vagy fogpiszkáló segítségével (nekem ez nem vált be, mert leestek róla a golyók) a csokiba, majd szórunk rá diót díszítésnek. 
Sütőpapírra tesszük őket, mert ha ezen megkötnek, könnyen leszedhetjük róla. 
Nekem a csokizás nem sikerült túl szépre, így én megforgattam még dióban az összes golyót.


1 megjegyzés:

  1. Én is kipróbáltam, nagyon fincsi, csak ajánlani tudom mindenkinek :)
    http://sunisuti.blogspot.hu/2014/03/15-blogkostolo-zserbogolyo.html

    VálaszTörlés