2013. december 8., vasárnap

Adventi fahéjas kenyér - 13. Blogkóstoló


Elérkezett a Blogkóstoló 13. fordulója, ezúttal Györgyi lett a házigazdája a játéknak, aki a Csak mert szeretem blog írója. Most is, mint eddig mindig, számomra eddig nem ismert blogot kaptam, most Márti blogjáról választhattam valamit. 
Mivel közeleg a karácsony, kimondottan ünnepi receptet kellett keresni a játékra, így erre a fahéjas kenyérre esett a választásom. Nagyon egyszerű, gyors, kevés vele a munka és még nagyon finom is! :)



Hozzávalók:
-       45 dkg liszt (nálam ch csökk)
-       10 dkg vaj
-       1 csomag sütőpor
-       2 tk. őrölt fahéj
-       10 dkg xilit
-       3 dl tej

Elkészítés:
A liszthez hozzákeverjük a sütőport, és a fahéjat, majd elmorzsoljuk a vajjal. Ezt csinálhatjuk géppel is, én kézzel csinálom az ilyeneket, mert így érzem, hogy mikor jó. 
Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a cukrot és apránként a tejet is (én meglangyosítottam egy kicsit) és tésztát gyúrunk belőle. 4-5 centi magas kör alakká formázzuk, majd sütőpapírra tesszük.
A tetejét megkarcoljuk, majd megkenjük kis tejjel és mehet is a sütőbe. 
Nekem több kellett neki 25 percnél, mint amit Márti írt, le is kellett takarnom alufóliával, mert a teteje már szép barna volt, a közepe viszont még nem sült át teljesen, de ez sütő kérdése, inkább többször ellenőrizzük. 


2 megjegyzés: