2013. október 23., szerda

Tárkonyos csirkeraguleves




Hozzávalók:

-       7 db csirkecomb
-       1 nagy fej vöröshagyma
-       1-1 szál répa és zöldség
-       15 dkg zöldborsó
-       4 fej gomba
-       1 kis pohár tejföl
-       pici pirospaprika
-       kb 3 csipet tárkony
-      
-       fekete bors

Elkészítés:
A csirkecombokat jól megmossuk, majd leszedjük a húst a csontról és feldaraboljuk. 
 A zöldségeket is előkészítjük. 

A vöröshagymát felaprítjuk, majd kis olajon elkezdjük a hagymát dinsztelni. Szórunk rá pici pirospaprikát, majd mehet rá a hús és addig pirítjuk, míg ki nem fehéredik. 

Ekkor mehetnek rá a zöldségek, majd a fűszerek is, és jól átforgatjuk az egészet. Felengedjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk, és hagyjuk, hogy minden megpuhuljon. 

Amikor a hús és a zöldségek is megpirultak, a tejfölt csomómentesre kikeverjük, majd hőkiegyenlítés miatt keverünk hozzá a forró léből. Ha valaki szeretné, hogy sűrűbb legyen a leves, akkor tegyen bele lisztet is, én azt kihagytam, mert így egészségesebb és szerintem finomabb is. 
A tejföllel jól átkeverjük az egészet, pár percig hagyjuk tovább rotyogni, majd tálalhatunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése